ملتقى الأحبة
أهلاً وسهلاً بك زائرنا الكريم تفضل بالدخول اذا كنت مسجل لدينا او بالتسجيل اذا لم تكن مسجل
ملتقى الأحبة
أهلاً وسهلاً بك زائرنا الكريم تفضل بالدخول اذا كنت مسجل لدينا او بالتسجيل اذا لم تكن مسجل
ملتقى الأحبة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ملتقى الأحبة ملتقى الإبداع والتميز
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 قطايف بالمهلبية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابـــو عبـــود
عضو فعال
عضو فعال



عدد المساهمات : 152
تاريخ التسجيل : 17/09/2009
العمر : 34
الموقع : في قلب من يحبني

قطايف بالمهلبية Empty
مُساهمةموضوع: قطايف بالمهلبية   قطايف بالمهلبية I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 19, 2009 7:34 am








قطايف بالمهلبية Kamar_062
المقادير:-

• 2/1 كيلو قطايف
• 1 كوب لبن
• 1/2 كوب نشا
• 1/2 كوب سكر
• 1/2 معلقة صغيرة فانيليا
• زيت عباد الشمس للقلي

مقادير الشربات:-

• 1/2 كوباية سكر
• 3/4 كوباية مية
• عصير ليمونة
• فانيليا

طريقة عمل الشربات:-

حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة. بعد
كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي
الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

الطريقة:-

1. اخلطي اللبن والسكر والفانيليا والنشا في إناء متوسط، ودوبيهم مع بعض،
بعد كده حطيهم على نار متوسطة مع التقليب المستمر لغاية ما تغلي كويس
شيليه من على النار وسيبيه لما يبرد، وبكده يبقى أنتِ حصلتِ على المهلبية
اللي هتحشي بيها القطايف.

2. هاتي القطايف واحشي كل واحدة بمعلقة صغيرة
من المهلبية في منتصف كل واحدة من القطايف؛ بس خدي بالك إن الحشو ده يكون
في وسط قرص القطايف واقفلي قرص القطايف بالضغط عليه بإيدك، وخدي بالك إنك
تتأكدي من عدم وجود أي حشو ظاهر.

3. بعد ما تخلصي حشو القطايف كلها هاتي طاسة
وسخّني فيها الزيت كويس، وبعد كده اقلي القطايف على درجة حرارة متوسطة
لغاية ما تلاقي لون القطايف بقى ذهبي وشيليها من الزيت وحطيها في الشربات،
وبعد كده تطلعيها من الشربات وتحطيها في مصفاة علشان تتخلصي من الشربات
الزيادة. بعد كده حطيها في طبق الحلويات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
قطايف بالمهلبية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ملتقى الأحبة :: المنتدى العام :: // القسم العـــــام // :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: